Hotel Ameland - NederlandsHotel Ameland - Deutsch

Hotel Ameland - Reserveren


Nieuws

slik en zand

WANDELEVENEMENT TUSSEN SLIK EN ZAND 17 OKT 2015  

Meer

verkeershinder

Op 1 april 2015 aanstaande wordt er begonnen met de herinrichting van de weg tussen Hallum en Holwerd. Dit zal zeker gaan duren tot begin september 2015. Graag informeren wij u over de aangepaste weg te volgen naar Holwerd voor uw bezoek aan Ameland. Weggebruikers kunnen vanaf Leeuwarden rijden via de N355 (Hurdegaryp), de N361 (Dokkum) en de N356 naar Holwerd. Deze adviesroute staat ook ruim van tevoren met borden langs de weg aangegeven. Kijk voor actuele informatie ook op Facebook op de pagina van Aanpak N357 Hallum - Holwerd.

Meer

mtb

Meer

HORIZON TOER

HORIZONTOER 15 AUG 2014 AANVANG: 13:00 UUR LOCATIE: CENTRUM PLAATS: NES MEER INFORMATIE Zeilend cultureel- en muzikaal festival Horizontoer zal in 2014 de Wadden weer laten bruisen. Op 15 en 16 augustus meren de schepen van Horizontoer in de haven van Ameland aan. De Horizontoer is uniek door zijn rondtrekkende karakter per boot. De schepen van Horizontoer zijn gevuld met vakantiegangers en vele artiesten. Deze zullen Ameland feestelijk overspoelen. Op diverse locaties kunnen vakantiegangers gratis genieten van muziek, workshops en theater. Van jong tot oud, voor iedereen zal de Horizontoer een ware kleurrijke beleving zijn om niet te missen!

Meer

BRAND GEVAAR

In verband met de aanhoudende droogte heeft het college besloten om vanaf 4 augustus 2014 tot en met 31 augustus 2014 op basis van artikel 2:18 van de Algemene Plaatselijke Verordening een rookverbod in te stellen in bossen en natuurterreinen. Dit rookverbod houdt als volgt in: Het is verboden in bossen, op heide of veengronden dan wel in duingebieden of binnen en afstand van dertig meter daarvan: a. te roken gedurende de periode tot 1 september 2014; b. voor zover het de open lucht betreft, brandende of smeulende voorwerpen te laten valen, weg te werpen of te laten liggen. Het college wil u er graag op wijzen dat het overtreden van dit verbod strafbaar is. Dit rookverbod betekent ook dat wij gedurende deze periode geen ontheffingen verstrekken voor het stoken van vuur in de openbare ruimte, bijvoorbeeld voor een kampvuur op het strand. De personen die hiervoor al een ontheffing hebben ontvangen, mogen geen gebruik maken van deze ontheffing.

Meer

paardenreddingsboot

DEMONSTRATIE PAARDENREDDINGBOOT 19 APR 2014 AANVANG: 13:30 UUR LOCATIE: REDDINGMUSEUM PLAATS: HOLLUM Tijdens de demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland trekken 10 stoere paarden de reddingboot met donderend geweld over het strand en door de branding in zee. De demonstratie van de paardenreddingboot is een gebeurtenis die herinnert aan vroeger tijden, want als er echt een schip in nood is vaart tegenwoordig de moderne Anna Margaretha met hoge snelheid de haven van Ameland uit. De demonstratie laat zien dat het redden van drenkelingen en het verlenen van bijstand aan schepen die bij Ameland in nood verkeren een lange geschiedenis heeft.

Meer

nordic walk ameland

Klein Vaarwater Wandeltocht op zaterdag 29 maart 2014   Op zaterdag 29 maart 2014 organiseert Vakantiepark Klein Vaarwater de 2e editie van de Klein Vaarwater Wandeltocht. Wandelen over Ameland tussen de Waddenzee en Noordzee met afwisselende routes van 10, 15, en 20 km. De start en finish van de tocht is op Vakantiepark Klein Vaarwater.   De routes voeren u over paden, strand en door bos en duinen. Maak de oversteek voor een dag of weekeinde en beleef de mooie natuur van Ameland.  

Meer

Klassieker weekend

KLASSIEKERWEEKEND AMELAND 04 APR 2014 AANVANG: 09:00 UUR LOCATIE: GEHEEL AMELAND PLAATS: NES Van 4 - 6 april 2014 is het weer Klassiekerweekend op Ameland. Voor de liefhebbers een must! Maximaal 100 klassieke auto's kunnen meedoen aan dit leuke evenement! Op vrijdagavond is de ontvangst van alle deelnemers en maakt u kennis met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Op zaterdag wordt een oriëntatie rit over het eiland gemaakt. U rijdt langs een heleboel mooie plekjes en doet mee aan diverse activiteiten waarmee leuke prijzen zijn te winnen. Uiteraard is er ook tijd voor koffie en een heerlijke lunch. Aan het eind van de rit volgt een muzikaal onthaal in het centrum van Nes. 's Avonds is er een gezellige afsluiting met een heerlijk diner én worden de prijzen uitgedeeld. Op de zondag is iedereen 'vrij' om Ameland verder te verkennen. Met de klassieke auto, op de fiets of te voet!

Meer

MTB AMELAND

MTB Ameland De 5 e editie van MTB Ameland is op zaterdag 8 en zondag 9 maart. Het mountainbike evenement in  de uitdagende en ongerepte natuur van het Waddengebied biedt een programma voor alle leeftijden en niveaus. Kom voor een dag of  weekeinde actie naar Ameland en beleef dit unieke Mountainbike avontuur tussen Oerd en Vuurtoren De  terreinbeheerders op het eiland; Staatsbosbeheer, Fryske Gea, Rijkswaterstaat, De Vennoot, Gemeente Ameland en Wetterskip stellen speciaal voor dit evenement, in goed overleg met de organisatie, de terreinen open voor gebruik door MTBers. Deze geweldige service kan alleen indien organisatie en deelnemers met respect omgaan met de natuur. Beperk overlast, breng geen onnodige schade toe en laat geen afval achter.

Meer

Sportweekend Ameland 2014 groot succes

Het zestiende Sporthuis Winsum Sportweekend Ameland was een groot succes.

Meer

Hotel Ameland - Nieuws

In verband met de aanhoudende droogte heeft het college besloten om vanaf 4 augustus 2014 tot en met 31 augustus 2014 op basis van artikel 2:18 van de Algemene Plaatselijke Verordening een rookverbod in te stellen in bossen en natuurterreinen. Dit rookverbod houdt als volgt in:

Het is verboden in bossen, op heide of veengronden dan wel in duingebieden of binnen en afstand van dertig meter daarvan:

a. te roken gedurende de periode tot 1 september 2014;

b. voor zover het de open lucht betreft, brandende of smeulende voorwerpen te laten valen, weg te werpen of te laten liggen.

Het college wil u er graag op wijzen dat het overtreden van dit verbod strafbaar is.

Dit rookverbod betekent ook dat wij gedurende deze periode geen ontheffingen verstrekken voor het stoken van vuur in de openbare ruimte, bijvoorbeeld voor een kampvuur op het strand. De personen die hiervoor al een ontheffing hebben ontvangen, mogen geen gebruik maken van deze ontheffing.